Nalazite se ovdje: O nama Tko je tko?
Donacije

Tko je tko

u društvu IRANDUSTAN?

abecednim redom

Azra1. Azra Abadžić Navaey (Navai), članica Izvršnog odbora, rođena u Zagrebu 1976. godine. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završila je dvopredmetni studij Turkologije i Francuskog jezika i književnosti. Na istom je fakultetu završila poslijediplomski studij književnosti, obranivši doktorski rad 2013. godine. Od 2004. radi na Katedri za turkologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, gdje izvodi nastavu iz starije i moderne turske književnosti, islamske civilizacije i perzijskog jezika. Povremeno prevodi s perzijskog i turskog te sudjeluje u organizaciji javnih tribina i predavanja vezanih za književnost i kulturnu povijest orijentalnih naroda.

Andrea2. Andrea Solar, članica Izvršnog odbora, rođena Zagrebu 1961. godine. Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu stekla je zvanje diplomirane ekonomistice, a poslijediplomski studij završila je u Velikoj Britaniji. U slobodno vrijeme bavi se fotografijom te je održala niz samostalnih fotografskih izložbi i stekla počasno fotografsko zvanje Međunarodne federacije fotografske umjetnosti. Spajajući dvije najveće strasti, fotografiju i putovanja, redovito objavljuje kratke putopise i fotografije. Član je CroArtPhoto kluba iz Zagreba, a u razdoblju od 2010. do 2014. članica je Izvršnog odbora kluba.

Ebtehaj3. Ebtehaj Navaey (Ebtehadž Navai), predsjednik i član Izvršnog odbora, rođen je u Iranu 1965. godine. U Zagrebu živi od 1987. Na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu završio je stomatologiju i specijalistički studij ortodoncije. Radi u struci od 1998. kao specijalist ortodont. U slobodno vrijeme bavi se književnim prevođenjem s perzijskog na hrvatski i obrnuto. Autor je zapaženog prijevoda perzijske poezije Budi biser, biser budi (VBZ, Zagreb, 2010., 2012)., perzijsko-hrvatskog rječnika i nekoliko priručnika za učenje perzijskog jezika. U Iranu je objavio prijevode proznih djela Miljenka Jergovića i Danila Kiša. Član je Hrvatskog društva književnih prevodilaca. Vanjski je suradnik i savjetnik HRT-a za prevođenje filmova i dokumentaraca.

Darko4. Darko Milošić, član Izvršnog odbora, rođen je u Zagrebu 1967. godine. Završio je studij književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radio je kao srednjoškolski nastavnik. Bavio se prevođenjem s engleskog jezika, osobito stručne i popularne literature iz psihologije, pedagogije, teologije i publicistike. Od 2008. piše blog pod pseudonimom "gospon profesor". Objavio je zbirke eseja 55 lakih komada i Novi laki komadi. Član je Hrvatskog društva pisaca. Radi kao urednik u izdavačkoj kući Sandorf.

Ivona5. Ivona Denk, dopredsjednica i članica Izvršnog odbora, rođena je u Zagrebu 1973. godine. Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu završila je specijalistički poslijediplomski studij. Zadnjih deset godina radi u turizmu. Zajedno sa svojim suprugom vodi putničku agenciju Perzepolis koja je specijalizirana za daleka putovanja. Od fakultetskih dana putuje svijetom, fotografira i piše putopisne članke. Napisala je putopisnu knjigu Iran (2006.) koja je do nedavno bila jedina knjiga o Iranu na području Hrvatske. Održala je preko 50 prezentacija o Iranu za razne uzraste, od školske djece do široke publike.

Mohammad6. Mohammad Reza Fateh Barfjani (Barfdžani), tajnik Društva i član Izvršnog odbora, rođen je u Teheranu 1979. godine. Završio je višu školu za perzijski jezik i povijest u Teheranu. U Zagrebu živi od 2007. Vlasnik je i direktor putničke agencije Perzepolis d.o.o. te Karavansaraja koji se bavi vanjskom trgovinom i prodajom rukotvorina s područja Irana, Bliskog Istoka i Središnje Azije.


Nada7. Nada Vajs Vinja, članica Izvršnog odbora, rođena je u Osijeku 1947. godine. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je francuski i talijanski jezik i književnost. Na istom je fakultetu magistrirala 1976. i obranila doktorsku disertaciju pod naslovom „Hrvatska povijesna fitonimija“ (1998.). Od 1976. do umirovljenja radila je u Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Autorica je više stručnih knjiga i znanstvenih radova iz filologije i leksikologije. Bila je voditeljica leksikografskog projekta Rječnik hrvatskoga kajkavskoga književnog jezika, izd. HAZU/IHJJ. Dobitnica je Godišnje nagrade HAZU za 2003. godinu za najviša znanstvena dostignuća iz područja filoloških znanosti. Jedna je od redaktora Velikoga rječnika hrvatskoga standardnog jezika (VRH), izd. Školske knjige 2015.

Sponzori

Sponzori

Hrvatsko-iransko društvo

IRANDUSTAN

Reg broj: 21011903 OiB: 98988983526 info(at)hid-irandustan.hr Predsjednik: Ebtehaj Navaey predsjednik(at)hid-irandustan.hr Dopredsjednik: Ivona Denk dopredsjednik(at)hid-irandustan.hr Tajnik: Mohammad Fateh tajnik(at)hid-irandustan.hr Webmaster: Hrvoje Kunovićwebmaster(at)hid-irandustan.hr

HIR-Irandustan © 2016 - . Sva prava pridržana.
Dizajn:Hrvoje Kunović